Euromold

Euromold

Euromold ingår i Nexans som en egen division – Nexans Network Solutions Div. Euromold. De har sitt huvudkontor i Erembodegem, Belgien. De har sina egna produktionsanläggningar placerade inom EU. Nexans-Euromold har ca 350 anställda. Företaget är ledande bland europeiska företag när det gäller att designa, tillverka och distribuera kabeltillbehör för mellanspänning.

Euromold har ett komplett sortiment av tillbehör för distributionskabel såsom förtillverkade anslutningsdon av EPDM-gummi och genomföringar av epoxi för transformatorer och ställverk. De har även ett brett sortiment av kabelavslut och kabelskarvar för 12-42 kV. Euromold är dessutom tillverkare av tillbehör för högspänning inom Nexans.

Alla Euromold produkter uppfyller internationella standarder som:

  • CENELEC HD 629.1
  • CENELEC EN 50180
  • IEC 60137
  • IEC 50502-4

Officiella certifikat från exempelvis CESI, KEMA och ATEX garanterar produkternas prestanda. Långtidstester av existerande och nya produkter sker kontinuerligt i eget testlaboratorium och i egen regi.

Euromold är certifierat enligt ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004.

Denna sida använder cookies. En cookie är en liten textfil som placeras på din dator och denna används för att du ska uppleva sajten på bästa sätt.